Rottweiler Yavrusu Eğitim Teknikleri

PAYLAŞ
Rottweiler Yavrusu Eğitim Teknikleri

Açıklama:

Rottweiler nasıl eğitilir konusunda Rottweiler cinsi orta büyüklükteki kaslı vücudu ile vücudundan daha uzun bir yapıdadır. Yapısı güçlü ve sağlam, çok esnek ve dinamiktir. Dayanıklılık ve güç gerektiren işlerde yeteneklerini başarıyla sergiler. Harika bir sürüş ve kendinden emin bir tempoyla hızlı hareket eder. Kürkleri düz, kaba ve gürdür. Asil bir görünüme sahiptir. Yüz ifadeleri tatlı, uyanık ve cesur yanlarını ortaya koyar.

İnsanların görünüşleri nedeniyle Rottweiler cinsinden çekindiklerini ve korktuklarını görebilirsiniz. İyi bir liderle, bu köpekler sevilen ve eğitilen mükemmel aile köpekleri olabilir. Ancak kötü yetiştiricilerle birlikte tutulursa saldırgan, inatçı ve gaddar davranışlar sergileyecektir. Yani Rottweiler’ın nazik bir köpek olduğu gerçeğinin onu sahiplenen kişiyle yakından bir ilgisi bulunur.
Rottweiler Özellikleri Nelerdir?

Rottweiler nasıl eğitilir sorusunda Rottweiler türü cesur, kendine güvenen, sadık ve sevgi dolu bir köpektir. Bakışlarından ve yürüyüşlerinden bile özgüvenlerini ve cesaretlerini anlayabilirsiniz. Bu özelliklere ek olarak aileye ve sevdiklerine karşı sevgi dolu, sakin ve vefalı tutumlarını da eklemelisiniz. Çünkü sevdiklerine sarılan, sevgilerini ifade eden ve onlarla vakit geçirmekten mutlu olan bir cinstir. Dolayısıyla toplumda hakim olan ön yargının yanında sevecen bir karaktere sahip olduklarını söylemek yanlış olmaz.

Rottweiler Yetiştirme Süreci Nasıl Olmalıdır?

Rottweiler nasıl eğitilir sorusunda Rottweiler yetiştirmedeki en önemli şey, mümkün olduğunca erken eğitime ve sosyalleşmeye başlamaktır. Düşünceli bir eğilimleri vardır ve inatçı davranışlar sergiler. Rottweiler cinsinin olumsuz davranışlar sergilememesi ve inatçı bir köpek haline gelmemesi için yapmanız gereken en kolay şey ona iyi bir eğitim ve sosyalleşme kazandırmaktır. Acıya karşı direnci sayesinde, uygun şekilde eğitilmemişse korkusuz ve saldırgan bir köpek olabilir. Ancak eğitim ve sosyalleşme ile birlikte, onun nazik, sakin bir ev köpeği ve aile köpeği olmaması için hiçbir neden yoktur.

Rottweiler’ları eğitmek genellikle kolaydır ve her gün yoğun ve yüksek tempolu egzersiz gerektirir. Sahibiyle oynamak, yürümek ve koşmak Rottweiler’ın kişiliğini ve karakterini olumlu yönde etkiler. Bu nedenle yoğun gündüz aktiviteleri, oyunlar, köpek sporları veya köpek oyuncakları ile oynamak onları hem mutlu edebilir hem de enerjilerini tüketebilir. Karşılanmayan ihtiyaçları olan Rottweiler asabi, utangaç ve agresif olabilir.

Rottweiler Aile Üyelerine Nasıl Davranır

Rottweiler nasıl eğitilir sorusunda Rottweiler ailesi ve sevdikleriyle iyi ilişkiler geliştirse de yabancılardan çok uzakta olabilir. Tanıştıkları herkesle hemen arkadaşlık kurmazlar. Bu davranış, utangaç bir tutumdan ziyade koruyucu bir tutum sergilemekle ilişkilidir. İyi bir bekçi özelliği vardır ve tehditlere karşı tetiktedir. Yabancıları aileleri için bir tehdit olarak algıladıklarında davranışları değişebilir. Efendilerinin emriyle sakin hallerinden çıkarak korkulu ve kendinden emin bir yanlarını ortaya çıkarabilirler. Ancak, sevdiklerini veya yaşadıkları yeri koruma duygusuyla hiçbir zaman görünürde bir sebep olmaksızın insanlara saldırgan davranmazlar.

Görünüşleri çoğu insanı korkutsa da çocuklarla iyi anlaşan ve iyi eğitildiklerinde oyun oynayacak bir cinstir. Ancak sürüye olan hevesleri nedeniyle yanlışlıkla devrilebilir ve daha küçük çocukları yaralayabilirler. Bu yüzden Rottweiler cinsi köpekleri izlemek ve çocuklar yanlarındayken onlarla vakit geçirmek en iyisidir.

Rottweiler Sosyal Özellikleri

Rottweiler nasıl eğitilir sorusunda erken sosyalleştiklerinde ve etkileşim kurduklarında evcil hayvanlar ve köpeklerle daha iyi anlaşırlar. Zaman zaman, daha genç ya da aynı cinsiyetten köpeklerin önünde otoriter ve lider görünmek için kontrol etmeye çalışırlar. Bunun olmasını önlemek için, tasma ile dolaşmanız ve gerekirse müdahale edebilecek kadar yaklaşmanız önemlidir. Bazı karakter özellikleri, erkek ve dişi Rottweiler arasında biraz daha baskın ve farklı olabilir. Örneğin, dişiler daha kontrollü, daha sıcak ve sevecendir. Erkek Rottweiler daha sessizdir, etraflarındaki olaylara daha çok dikkat ederler ve dikkatlidir. Firmamızdan siz de köpek eğitimi hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir