Rottweiler Derneği Ne Zaman Kuruldu

PAYLAŞ
Rottweiler Derneği Ne Zaman Kuruldu

Açıklama:

Rottweiler derneği çok eski dönemlerden bu yana koruma ve bekçi köpeği olarak evcilleştirilenRottweiler cinsi köpekler, kurulan ile koruma altındalar.Rottweiler cinsi köpekler bilinen en eski köpek ırkıdır. Alman kökenli olan Rottweiler cinsi köpekler, dayanıklılık, sağlamlık, atletik vücut yapısı ile bilinir. Toplum tarafından asabi ve saldırıcı tavırları ile bilinselerde, aslında Rottweiler cinsi köpekler doğuştan gelen bir içgüdü ile hırçınlaşmazlar.
Genellikle dost canlısı, uyumlu, sadık bir dost ve arkadaş olan Rottweiler cinsi köpeklerin ilerde nasıl tavırlar sergileyeceği daha çok aldığı eğitime bağlıdır. Hareketli olan bu köpekler yalnızlığı ve sabit kalmayı sevmezler. İyi huylu Rottweiler cinsi köpeği olmasını isteyenlenlerhenüz yavru iken sahiplenmesi önerilir.
Rottweiler Cinsi Köpeklerin Karekterleri
Rottweiler derneği bu cins köpekler hakkında geniş çaplı bir araştırma yapmıştır.Rottweiler cinsi köpekler tamamen arkadaş canlısıdır. Ailelerine ve sahiplerine çok bağlıdır. Yetişkinlerle ve özellikle çocuklarla oynamayı çok seven Rottweiler cinsi köpekler, yeterince ilgi gösterilmediğinde, gerekli egzersiz yaptırılmadığında, sosyalleştirilmediğinde istenmeyen ve beklenmeyen bir tavır sergileyerek hırçınlaşabilirler.
Yapılan araştırmalar sonucunda yalnız kalan bu cins köpeklerin, ilgi gören köpeklere kıyasla daha asabi olduğu belirlenmiştir. Çok akıllı ve zeki olan Rottweiler cinsi köpeklerin eğitimi son derece önemlidir. Öğretilen bir konuyu hemen algılayabilen Rottweiler köpekleri henüz yavru olduğu dönemlerde, yetişkin Rottweilere göre daha iyi ve daha çabuk öğrenirler.
Rottweiler Cinsi Köpeklerin Fiziği
Rottweiler derneği bu cins köpeklerin ırkının devamı için çalışmalar yürütmektedir. Kulakları öne doğru düşük olmak sureti ile orta büyüklüktedir. 19. yüz yılın başlarından itibaren Polis köpeği olan Rottweiler cinsi köpekler, diğer cins köpeklere göre daha sağlam ve daha dayanıklıdır. Gözleri kahverengi ve badem şeklindedir.
Yüzü çok sevimli olan bu köpekler hafif asık suratlıdır. Burun delikleri büyük ve siyahtır. Kürkleri iki katmanlı olup renkleri genellikle siyah tonlarındadır. Ortalama olarak 10 yıl yaşayan bu köpeklerin erkek olanları 65 kg ağırlığında 67 cm civarında boyları ile iri yapılıdır. Dişileri ise erkek olanlara göre daha düşük kiloda ve kısa boydadır.
Rottweiler Cinsi Köpeklerin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Çok fazla ömürleri olmayan Rottweiler cinsi köpeklerin sağlığını korumak için özel köpek mamaları önerilir. Rottweiler cinsi köpeklerin bakımı için Rottweiler derneğini arayıp bilgi sahibi olmak mümkündür. Çok fazla özel bakım istemeyen bu köpeklerin diğer köpekler gibi mama kabı ve su kabının temiz olması, veteriner kontrollerinin aksatılmaması, aşılarının ihmal edilmemesi gerekmektedir.
Haftada bir iki kez köpek tarağı ile tüylerini taramak, hem bakımı için gerekli hemde köpeği mutlu etmek için yapılacak basit bir işlemdir. Rottweiler cinsi bir köpek sahiplenmeye karar verdiğimizde unutmamamız gereken en önemli konu, bu köpeklerin uzun süre yalnız bırakılmamasıdır. Çünkü zamanla ilgi göremeyen bu cins köpekler istemeden hırçınlaşabilirler.
Rottweiler Derneği Nedir?
Rottweiler derneğinin amacı, Rottweiler köpeklerinin sahiplerini bir araya toplayarak, bu köpekler hakkında bilinen yanlışları düzelterek, ön yargıları ortadan kaldırmaktır. Rottweiler derneği bu cins köpekler hakkında araştırmalar yapar, talepleri değerlendirir ve Rottweiler cinsi köpekleri kötü niyetli kişiler tarafından verilen zararı engelleyerek çözüm üretir.
Dernek ayrıca Rottweiler çiftliklerinde, köpeklerin çiftleşme aşamalarınıda takip ederek bu ırkın devam etmesini sağlar. Rottweiler derneğinin yaptığı çalışmalar arasında bu cins köpeklerin sağlığı, beslenmesi, barınması, eğitimi ve sosyalleştirilmesi ile ilgili çalışmalar yaparak, köpeklerin sahiplerine yardımcı olmaya çalışır. Rottweiler derneklerine, İnternet web sitelerinden hem adreslerine hem telefon numaralarına ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir